tr?id=253115928375345&ev=PageView&noscript=1 Resvänliga hjälpmedel | FunkisTravel

Följ FunkisTravel på Facebook! Följ FunkisTravel på Instagram! Ring oss på FunkisTravel +46 21 480 60 50 +46 21 480 60 50

Resvänliga hjälpmedel

Här presenterar vi några hjälpmedel som kan underlätta vid resa och på fritiden.

Är du intresserad av att få mer information om något hjälpmedel så är du välkommen att kontakta oss!


Mobil elskoter

Banner-forside Resvänliga hjälpmedel | FunkisTravel

En hopfällbar skoter som inte tar mer plats än ett handbagage

Äntligen kom den efterlängtade elektriska skotern ut på marknaden. En skoter som är både elegant och lätt att hantera. Dessutom kan den vikas ihop så den inte tar mer plats än ett handbagage.

Denna kvalitetsskoter har med sitt unika system gjort det möjligt att ta med den överallt och inte vara i vägen då den inte används.

Med sina 31 kg, inklusive batteri, är den behändig att ta med sig i taxin, tåget, flyget m.m. Batteriet är godkänt för att medtagas på flyget.

Den enskilde användaren behöver inte oroa sig för att behöva få hjälp i samma utsträckning med sin elektriska skoter, då den kan föras med helt in i hemmet. Detta är vad den är avsedd för.

Då skotern lätt kan fällas ihop går det enkelt att ta med den in på ett café, möten, fester m.m. Eftersom den enkelt kan fällas ihop så är detta en mobil skoter som ger en större frihet än den vanliga skotern.

Den kan köras upp till 16 km på en batteriuppladdning och max hastighet är 6 km/tim. Full uppladdning av batteriet tar cirka 2 timmar.


Flex-lift

flexlift Resvänliga hjälpmedel | FunkisTravel

Eldriven ihopfällbar personlyft

Flex-lift är den första liften du kan bära med dig behändigt i en ryggsäck med sina 13-14 kg. Den går enkelt att fällas ihop så den får plats i ett bagageutrymme.


Jupiter S3 elrullstol

jupiter_s3 Resvänliga hjälpmedel | FunkisTravel

En riktigt bra liten elektrisk skoter anpassad för att köras inomhus.

Den är lätt och behändig att transportera och ha med på resa. Med sin vikt på endast 42,5 kg är Jupiter S3 elrullstol bland de minsta på marknaden.

Den är idealisk för inomhusbruk och för kortare avstånd.  Det är lätt att ta isär den i 4 delar utan verktyg - för enkel transport i bil, buss, flyg eller annat.

Maxhastighet är upp till 6 km/tim.  Jupiter S3 har en vändradie på endast 82 cm och kan köras upp till cirka 20 km på en laddning. Styret, sätet och armstöden är justerbara och däcken är kraftiga.


Chameleon

chameleon Resvänliga hjälpmedel | FunkisTravel

Bad- och toalettstol i egen resväska som förvandlas efter användarens behov

Att resa är att leva. Personer med funktionsnedsättning har många gånger svårt att njuta av semestern, släktträffar eller affärsresor eftersom få byggnader är anpassade för att en rullstolsburen person enkelt kan ta sig igenom dörren till badrummet eller toaletten. Detta har resulterat i pinsamma situationer med toalettstolar som används i korridorer och semestrar begränsade till speciella handikapphotell etc.

Många rullstolsbundna personer avstår från semestern eller släktträffar för att undvika besvärliga och pinsamma situationer relaterat till personlig hygien.

Chameleon är den första dusch- och toalettstolen som är utformat speciellt för att ha med sig när man reser. Den kommer den med sin egen resväska och är därför den perfekta följeslagaren på resan.

Genom en standard toalettdörr

Med sin maxbredd på endast 55 cm kan Chameleon lätt passera genom en vanlig toalettdörr. Sitthöjden kan justeras efter toalettsitsen och användarens höjd. Chemelon fungerar utmärkt som en dusch- och badstol.

Endast ett hjälpmedel med resan

Chameleon är utformad för att tillgodose behoven hos personer med funktionshinder att ha ett hjälpmedel som kan användas både hemma och på resor. Den kan lätt demonteras utan verktyg och packas ner i resväskan. Stolen och väskan väger knappt 10 kg och är anpassad för de internationella måtten för handbagage.

Diskret och flexibel

Chameleon är utformad som ett modulsystem så att användaren kan ändra på stolen beroende på det aktuella behovet. Till exempel som bad- och toalettstol eller en enkel transportstol. Stolen är så fint designad att när du får på ryggstödet kan ingen se att den även kan användas för personlig hygien.

Chameleon är testad och godkänd enligt ISO 7173, prEN 10535 och prEN 12182:e
Chameleon är ett varumärke och stolen är patentsökt. Tillverkaren förbehåller sig rätten att göra ändringar.


Obs! Informationen på FunkisTravels webbplats är preliminära och grundar sig på korrekta uppgifter i skrivandets stund. Då resevillkoren ständigt uppdateras, reserverar vi oss för eventuella förändringar som kan uppstå.