tr?id=253115928375345&ev=PageView&noscript=1 Hotel Beacon New York City

Följ FunkisTravel på Facebook! Följ FunkisTravel på Instagram! Ring oss på FunkisTravel +46 21 480 60 50 +46 21 480 60 50

Hotel Beacon New York City

stjarna Hotel Beacon New York Citystjarna Hotel Beacon New York Citystjarna Hotel Beacon New York City

 tid Hotel Beacon New York City Reseperiod: Året runtresmal Hotel Beacon New York City Resmål: New York, USA


 

 • Detta hotell har rum och sviter med pentry och vardagsrumsdel. Hotel Beacon ligger på Manhattans Upper West Side, 800 meter från Central Park.

  Rummen och sviterna har en platt-TV med gratis kabelkanaler, en laddningstation för iPod och WiFi. I det mindre köket finns mikrovågsugn, kylskåp och kaffebryggare. Sviterna har även ett vardagsrum med 1 bäddsoffa. Hotellet är rökfritt. Det finns även säkerhetsskåp och luftkonditionering för värme och kyla på rummen. I den tysta och bekväma lobbyn kan du ta emot besök eller koppla av med att läsa. Det finns ett businesscenter och hotellet erbjuder även tvättservice och bagageförvaring.

  Hotel Beacon ligger nära museer och teatrar, som exempelvis Beacon Theatre på Broadway och Central Park.Upper West Side är ett utmärkt val för resenärer som gillar museer och kulturochpromenader.

  Hotellet kan erbjuda att hyra hjälpmedel till rummet och även handikappanpassad transfer.
 • Hotellet

  Antal handikappvänliga rum:

  Rum

  Dörrbredd:
  Sänghöjd:

  Badrum

  Roll in shower
  Handfatshöjd: 75/80 cm
  Duschgrepp finns
 • Hjälpmedel

  Kontakta oss för mer information.
 • Utflykter

  New York är staden som aldrig sover och här finns aktiviteter för alla smaker. Ett tips är en tur till Central Park som ligger mitt på Manhattan. Oavsett årstid finns här alltid något att göra. Du kan åka skridskor, rollerblades eller häst och vagn, jogga, cykla, åka båt, gå på konsert, spela volleyboll, simma, gå på tivoli, beskåda fågellivet eller de blommande körsbärsträden... Möjligheterna är oändliga.

  Det finns mängder av saker att se och att göra i New York. Förutom berömda sevärdheter som frihetsgudinnan och Empire State Building, finns även mängder med muséer och fina parker. I New York kan du också se sport i några av världens absolut bästa ligor som NHL, NFL och NBA. Även kulturutbudet är i absolut toppklass, med musikaler och tv-produktioner i det välkända teaterdistriktet Broadway.

  Shopping
  New York är ett riktigt mecka för dig som gillar att shoppa. Här hittar du allt från de stora kända modekedjornas butiker och enorma köpcentrum till exklusiva affärer och lokala marknader. Några av New Yorks mest populära områden för shopping är Midtown, Soho, Chinatown och Saks Fifth Avenue.

 • Vår service
  Resmålet är på egen hand.

  Pass och visum
  Alla personer som reser till länder utanför EU måste ha ett pass, som oftast ska vara giltigt sex månader efter hemkomst. För resor inom EU krävs att man har pass eller nationellt ID-kort. För resor inom EU ska det vara giltigt under hela resan. Pass- och visumfrågor ska ställas till respektive lands ambassad eller konsulat.

  Från och med 1 april 2016 är det obligatoriskt med ett elektroniskt pass vid resa till eller via USA som turist under högst 90 dagar enligt Visa Waiver programmet. Undantag gäller för resenärer som vistats i Iran, Irak, Syrien eller Sudan efter 1 mars 2011, eller har medborgarskap i något av dessa länder. I dessa fall måste amerikansk ambassad eller konsulat kontaktas, även om det finns en sedan tidigare godkänd ESTA-ansökan. Ett e-pass har en särskild symbol på passets framsida och är en säkrare typ av pass med ett inbäddat elektroniskt chip. Om du inte har ett e-pass, eller om din planerade vistelse kommer att överstiga 90 dagar, måste du skaffa ett amerikanskt visum före avresa.

  Tills vidare kan medborgare från Irak, Iran, Somalia, Libyen, Sudan och Jemen inte erhålla visum till USA. Svenskar med dubbla medborgarskap berörs för närvarande inte av inreseförbudet. Kontakta den amerikanska ambassaden/konsulatet för mer information. USA:s ambassad nås på telefonnummer 08-783 53 00.

  För inresa till USA krävs att alla resenärer (även svenska medborgare) ansöker om ESTA (Electronic System for Travel Authorization) genom att fylla i ett elektroniskt online-formulär: ESTA

  Ansökan kan göras hur tidigt som helst, men senast 72 timmar före avresa till USA. I de flesta fall fås svar på en gång eller inom ett par minuter. Ansökan på ESTA:s webbplats kan göras på svenska.

    Om du saknar ansökan/tillstånd genom ESTA blir du vägrad ombordstigning på planet och därmed inresa till USA. Vid oklarheter eller frågor, vänligen kontakta amerikanska ambassaden/konsulatet. Information kan också hämtas på www.usemb.se.

  Vaccinationer
  Mer information hittar du på www.vaccin.se. Kontakta din lokala vaccinationscental/ vårdcentral

  Lagar och lokala värderingar
  I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

  Resortavgift på hotell
  I New York förekommer det ofta att hotellen tar ut en resortavgift på 15-50 USD/dag och rum, som ska betalas vid ankomst. Denna avgift täcker vissa gemensamma faciliteter och är obligatorisk för alla gäster. Det exakta beloppet framgår vid ankomst till hotellet.

  Valuta och betalning
  USD. Kort accepteras i stor utsträckning. Uttagsautomater finns. Undvik att växla svenska kronor i USA då det kan vara omständligt och dessutom är växlingskursen dålig.  Om du hyr bil garanteras depositionen med kort.

  Tidsskillnad
  Svensk tid -6 timmar.

  El
  110 volt, adapter behövs.

  Språk
  Amerikanska / Engelska

  Extrabäddar
  Är ni tre personer som bor i ett rum eller en lägenhet i USA innebär det oftast att ni får dela befintlig säng eller sängar (två grand lit, en eller två dubbelsängar queen size eller en dubbelsäng king size). Den säng ni delar har gemensam madrass och sängkläder. Om rummet eller lägenheten tar fyra personer, får ni dela på två grand lit eller två dubbelsängar queen size. Se vad som gäller för ditt hotell.

  Övrigt
  Observera att hotellen i USA normalt tillämpar en åldersgräns på 21 år. Det innebär att minst en person i sällskapet måste ha fyllt 21 år.

  När du checkar in på hotellet får du ofta, precis som i Sverige, lämna ett avtryck av ditt kort som garanti för att rumsräkningen betalas (telefon, restaurangnotor, etc). Många hotell tar en obligatorisk kortsnota på ca 50 USD/dag i deposition (återfås vid avresa). Det går förstås också bra att betala kontant.

hotelbeaconnyc
hotelbeaconnyc
hotelbeaconnyc
hotelbeaconnyc
hotelbeaconnyc