tr?id=253115928375345&ev=PageView&noscript=1 Mellanöstern

Följ FunkisTravel på Facebook! Följ FunkisTravel på Instagram! Ring oss på FunkisTravel +46 21 480 60 50 +46 21 480 60 50

AdobeStock 74470507
Sea Beach Holiday Vacation
Shutterstock 133326566

Mellanöstern

Dubai och Abu Dhabi är två av de sju emiratstater i Förenade Arabemiraten som lockar flest turister. Förenade Arabemiraten är ett rikt land vilket syns tydligt i städerna med sina häpnadsväckande byggnader överallt.

Lyxhotell och stora shoppingcenter är en stor del av stadsmiljön. I Dubai finns det berömda köpcentret Mall of the Emirates som har en skidbacke inomhus. Även om man kanske inte har råd att bo på några av de dyraste hotellen kan man gott göra en utflykt till något av alla de lyxhotell som finns och ta en långfika.

Huvudstaden Abu Dhabi är en modern storstad som ligger ut mot den Persiska golfen mitt i ökenlandskapet. Även här märker man hur rikt landet är med sina höghus och exklusiva shoppingcenter. I städerna frodas det mångkulturella köket och du kan välja mellan alla världens maträtter.

Det finns många lyxhotell i städerna och det enda 7-stjärniga hotellet i världen – Burj Al Arab i Dubai är väl värt ett besök. I Dubai finns även världens högsta byggnad – Burj Khalifa, dit du kan åka upp och se solnedgången.

I och utanför båda städerna finns det några av världens finaste sandstränder där man kan slappa och njuta av lata dagar. Här kan du även prova att snorkla i det klarblå vattnet.

 

Handikappvänliga resor till Mellanöstern

  Dubai