tr?id=253115928375345&ev=PageView&noscript=1 Zanzibar - Paradiset vid Afrikas kust

Följ FunkisTravel på Facebook! Följ FunkisTravel på Instagram! Ring oss på FunkisTravel +46 21 480 60 50 +46 21 480 60 50

Zanzibar - Paradiset vid Afrikas kust

 tid Zanzibar - Paradiset vid Afrikas kust Reseperiod: Året runtresmal Zanzibar - Paradiset vid Afrikas kust Resmål: Zanzibar


 • På din safari kan du lägga till sol och avkoppling på Zanzibar och du kan välja på 3, 5, 8, 10 eller 14 dagar av lyx och avkoppling.

  Zanzibar Stone Town var en gång hem till både sultaner och upptäcktsresande. Denna underbara plats ligger på den östra kusten av Afrika med ett azurblå hav och kritvita sandstränder. Stone Town ligger ca 40 minuter från hotellet och man ska komma ihåg att du är en bit ifrån civilisationen, så vi rekommenderar dig att ha US-dollar i kontanter med dig. Man kan använda kreditkort på hotellet, men om du använder dig av detta så ska du vara medveten om att hotellet tar en avgift i procent för varje uttag.

  Zanzibar är beläget i den Indiska oceanen, cirka 40 km från Tanzanias kust och 10 km söder om ekvatorn. Zanzibar är också känd som Unguja, men som Zanzibar internationellt. Ön är ungefär 96 km lång och 33 km bred, så man hinner se mycket av ön. Vägarna på Zanzibar är inte så bra som vi är vana vid här hemma.

  Kännetecken för Zanzibar är dess vackra sandstränder med vackra korallrev och magin i den historiska staden Stone Town – det sägs vara den enda fungerande antika staden i Östafrika. De tidigaste besökarna på Zanzibar var arabiska handlare, det sägs att de ankom i det 8:e århundradet.

  Det blev blandäktenskap mellan Shirazis och afrikaner och det gav upphov till ett kustsamhälle med speciella säregenskaper och ett språk som delvis härstammar från arabiska och är känt som Swahili. Namnet Swahili kommer från det arabiskan som betyder ”kust”. Zanzibars befolkning var inte inblandade i den lukrativa handeln som var slaveri, kryddor och handel med elfenben, istället jobbade man med jordbruk och fiske.

  Det finns inga stora vilda djur på Zanzibar. I skogsområdet Jozani finns det apor, bush-svin och små antiloper. Dock sägs det att man kan ha tur och se en sibet och den svårfångade Zanzibarleoparden! Det finns ett brett utbud av fågelliv och ett stort antal fjärilar i landsbygdsområdena.

  Längtar du bort på semester och vill prova något helt nytt så är Zanzibar en liten bit av paradiset som vi varmt rekommenderar! FunkisTravel har en lokal partner som hjälper våra gäster på plats med transport från flygplatsen, utflykter och andra praktiska frågor.

  Reven som omger östkusten är rika på undervattensmångfald och gör Zanzibar till en idealisk plats för snorkling och dykning.

  Genomsnittstemperaturen på Zanzibar är 27 grader, så det är en destination som rekommenderas att resa till året om.
 • Hotellet

  Information kommer inom kort.
 • Rullstolar

  Om man sitter i rullstol ska man veta att det inte finns buss med lift på Zanzibar utan transport sker med en minivan med standardsäten. Detta innebär att du måste vara beredd på att förflyttas till ett vanligt säte, antingen själv eller tillsammans med vår lokala partner. Rullstolen och annat bagage kommer att transporteras på en van med flak till hotellet.
 • Hjälpmedel

  Information kommer inom kort.

01-70acfe3aa083b57971446cbf677783b5 Zanzibar - Paradiset vid Afrikas kust
02-ab91d73c053d38df669aabad6b49cf79 Zanzibar - Paradiset vid Afrikas kust
03-8bfbd3b1f9f59e1fc3410fa42094e7bf Zanzibar - Paradiset vid Afrikas kust
06-0ecbadf9263c12cca2dec836c2a36640 Zanzibar - Paradiset vid Afrikas kust